Monday, September 2, 2013

Videopokerspelet Jacks or Better

Videopoker, mer bestämt videopokervarianten Jacks or Better, var det första hasardspelet jag någonsin testade, för de så kallade Jack Vegas maskinerna var vanliga på krogar när jag var yngre, vet inte om de är de fortfarande, för jag måste erkänna att jag inte längre hänger på samma ställen som när jag var arton, men i artonårsåldern såg jag i varje fall Jack Vegas maskiner överallt, och ett av de spel som man kan spela på dessa spelautomater är alltså Jacks or Better.

Grundtanken i detta spel är att om du får minst ett par i knektar eller en högre pokerhand bland korten som visas, så vinner du något. Du kan sedan bestämma om du vill behålla din vinst eller spela med den, för att t.ex. dubbla den eller liknande.

Spelet börjar med att man får 5 öppna kort, och sedan får man välja hur många av dem man vill behålla eller byta ut. Väldigt enkelt, med andra ord, och jag tror att det är just det som lockar många nybörjare att testa spelet.

Jag har spelat Jacks or Better regelbundet sedan jag var ung, och tycker än idag att det är ett underhållande spel, även om jag idag främst föredrar spel där man i högre grad använder sig av olika taktiker när man spelar. Men visst finns det tillfällen då man bara vill "slöspela" lite, och då passar Jacks or Better verkligen perfekt! Och är du nybörjare kan jag som sagt verkligen rekommendera detta spel!

(på bilden ser ni ett Jacks or Better spel från Betsson Casino)

No comments:

Post a Comment